Zastava Srbije

VLADA ZDK: Odobreno 2,1 mil KM za saobraćajnu infrastrukturu

05.07.2023.


Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, donijela je Odluku o odobravanju sredstava za realizaciju kapitalnih projekata drugim nivoima vlasti iz oblasti cestovne infrastrukture za 2023. godinu.

Odobrena su sredstva u iznosu od 2.100.000 KM, a predviđena je realizacija 12 projekata cestovne infrastrukture u šest gradova i općina ovog kantona.

U općini Žepče planirana su dva projekta: Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalne ceste Begov Han - Fatići (40.000 KM) i Postavljanje video nadzora na gradskim ulicama (40.000 KM), Općina Maglaj će realizovati tri projekta: Rekonstrukcija i asfaltiranje ceste Ulice Bosanska - Prvi mart (250.000 KM), Sanacija i rekonstrukcija Ulice Srebreničkih žrtava rata (900.000 KM) te Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalne ceste Domislica-Čobe.

Na području Grada Zavidovići predviđena su tri projekta, i to sanacija lokalnih cesta u MZ Mečevići (20.000 KM), MZ Kovači (20.000 KM) i MZ Rujnica (50.000 KM), na području Grada Visoko predviđena je Sanacija i rehabilitacija Lokalne ceste u naselju Ravne (80.000 KM) te Sanacija postojećeg parkinga na Ravnama (160.000 KM), a u Gradu Zenica planirana je Sanacija pristupne ceste Kužno groblje Zenica (190.000 KM).

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić rekao je da je ravnomjerni razvoj i jednako ulaganje u sve jedinice lokalne samouprave jedno od ključnih opredjeljenja ove vlade.

- Ovom odlukom smo potvrdili da pokušavamo jednako ući u sve gradove i općine. Sredstva će vrlo brzo biti transferisana jedinicama lokalne samouprave, čime ćemo stvoriti uslove za početak realizacije projekata - rekao je ministar Pašić.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 02.07.2023.

Naslov: Redakcija