Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNIM PUTEVIMA: Putarinu ne plaćaju vozila ministarstava unutrašnjih poslova u BiH i specijalna vozila namijenjena za prevoz bolesnih ili povrijeđenih lica.

05.07.2019.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima, kojim se propisuje da putarinu ne plaćaju vozila ministarstava unutrašnjih poslova u BiH i specijalna vozila namijenjena za prevoz bolesnih ili povrijeđenih lica.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je Zakon o javnim putevima ("Sl. glasnik RS", br. 89/2013) donesen 2013. godine, a tokom njegove primjene mijenjale su se okolnosti u kojima je sprovođen i propisi kojima se uređuje bezbjednost saobraćaja, te je neophodno usklađivanje.

"Izgradnjom i puštanjem u upotrebu auto-puta, iznalaženjem drugih modela finansiranja izgradnje, rekonstrukcije i održavanja putne infrastrukture kao što su koncesija, javno-privatno partnerstvo, te naplatom putarine na auto-putu, ukazala se i potreba za izmjenom i dopunom ovog zakonskog rješenja", istakao je Trninić, obrazlažući u Narodnoj skupštini ovo zakonsko rješenje.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 02.07.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija