Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeno 13 nacrta zakona

05.07.2019.


Narodna skupština Republike Srpske u drugom nastavku 5. redovne sjednice usvojila je 13 nacrta zakona, tri nacrta strategija, šest izvještaja i jednu informaciju.

Usvojen je Konsolidovani izvještaju o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu i Konsolidovani izvještaj o investiranju javnih sredstava za period 1.1 – 31.12.2018.

Poslanici su usvojili i Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2018. godinu, te Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2018. godinu, Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 1.1.2018. – 31.12.2018. godine i Izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2018. godinu.

Usvojena je i Informacija o provođenju Strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske 2013 – 2022. godina u 2018. godini.

Narodna skupština Republike Srpske u drugom nastavku 5. redovne sjednice usvojila je 13 nacrta zakona:

 • Nacrt zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama, uz Zaključak o upućivanju u javnu raspravu u trajanju od 30 dana,

 • Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj,

 • Nacrt zakona o izmjeni Zakona o nasljeđivanju,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskom potpisu Republike Srpske,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Garantnom fondu Srpske, uz Zaključak o upućivanju u stručnu raspravu u trajanju od 30 dana,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima;

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakon o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, uz Zaključak o upućivanju u javnu raspravu u trajanju od 60 dana,

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, uz Zaključak o upućivanju u javnu raspravu u trajanju od 30 dana i

 • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla.

Poslanici nisu usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima – prijedlog narodnog poslanika Jelene Trivić.

Narodna skupština usvojila je tri nacrta strategije: Nacrt strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u Republici Srpskoj od 2019. do 2023. godine, Nacrt strategije infrastrukture kvaliteta proizvoda i usluga u Srpskoj za period 2019-2023. godine i Nacrt strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za period 2019-2023. godine.

U drugom nastavku 5. redovne sjednice Narodna skupština Republike Srpske izabrala je članove Nezavisnog odbora za izbor direktora policije: Zdravka Ruževića, Sinišu Marića, Dalibora Kesića, Indiru Rogić, Dmitra Vračara, Lanu Oro i Zdravka Todorovića.

Izabrana su i dva člana Komisije za žalbe Goran Raković i Slaviša Mrkaja.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je da bi posebna sjednica parlamenta trebalo da bude održana 16. jula 2019. godine.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 04.07.2019.

Naslov: Redakcija