Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu


  • VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu

Vijeće ministara BiH usvojilo je Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je nakon sjednice izrazio zadovoljstvo da je ovaj dokument jednoglasno usvojen u Vijeću ministara BiH, dodajući da će biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, a nakon toga dostavljen parlamentu BiH.

- Mislim da smo ispoštovali do kraja proračunski kalendar, zato je moje zadovoljstvo još veće. Znate da je to jedan složen proces, da su zahtjevi bili skoro 200 miliona iznad utvrđenog globalnog okvira - rekao je Bevanda.

Dodao je da su na kraju, argumentirano, odgovorili na sve primjedbe i zahtjeve i "uz uvažavanje nekih sitnih tehničkih ispravki, proračun je usvojen".

- On iznosi 950 miliona KM za finansiranje institucija i uz to milijardu za servis vanjskog duga. Ono što mene također raduje je da smo sklopili takav proračun koji omogućuje da se vremenom riješimo zakupa prostora - rekao je Bevanda.

Izvor: Vebsajt Vijesti, 03.11.2016.