Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU RS: Propisani su blaži uslovi za lica koja upravljaju vozilom koja koriste nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i pravna lica i preduzetnici za prevoz stvari za vlastite potrebe i prevoz lica za vlastite potrebe

04.07.2022.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi potpunijeg i preciznijeg propisivanja pojedinih odredaba radi lakšeg tumačenja i primjene u praksi, kao i u potrebi usklađivanja zakonodavstva u ovoj oblasti sa relevantnim direktivama Evropske unije.

Najznačajnije razlike između Nacrta i Prijedloga ovog zakona, koje su rezultat skupštinske rasprave, ogledaju se u tome da je dopunjena odredba kojom se propisuju opšti uslovi koje su obavezna da ispunjavaju lica koja upravljaju motornim vozilima. Ovom dopunom propisani su blaži uslovi za lica koja upravljaju vozilom koja koriste nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i pravna lica i preduzetnici za prevoz stvari za vlastite potrebe i prevoz lica za vlastite potrebe.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 30.06.2022.

Naslov: Redakcija