Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije

04.06.2019.


Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Zakon je upućen na razmatranje entitetskom parlamentu.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je rekao da su uvažene određene primjedbe poslanika, koje su se čule tokom razmatranja tog zakona u formi nacrta.

Utvrđene su i izmjene i dopune zakona o javnom redu i miru te o oružju i municiji, te će biti upućeni na razmatranje Narodnoj skupštini RS-a.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić smatra da ne postoje razlozi da RS ima rezervni sastav policije, jer taj bh. entitet u ovom trenutku ima oko 7.000 zaposlenih u MUP-u od kojih je svega oko 350 Bošnjaka i još manje Hrvata.

Lukač je dodao da će pripadnici rezervnog sastava policije biti mladi ljudi do 25 godina starosti, a ne ratni kadrovi.

Narodna skupština RS-a usvojila je 18. aprila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Za ovaj nacrt je glasao 51 poslanik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 30.05.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija