Zastava Srbije

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Obavještenje o organizovanju polaganja notarskog ispita

04.04.2022.


Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske organizuje polaganje notarskog ispita u Republici Srpskoj, u skladu sa Zakonom o notarskoj službi u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 28/2021), Pravilnikom o polaganju notarskog ispita i Programom za polaganje notarskog ispita ("Sl. glasnik RS", br. 86/2021), počevši od dana, 16.05.2022. godine, a zatim kontinuirano u više ispitnih termina u zavisnosti od broja prijavljenih kandidata.

Prijavu za polaganje notarskog ispita mogu podnijeti svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o notarskoj službi u Republici Srpskoj, a o zahtjevu za polaganje će biti odlučeno rješenjem ministra pravde.

Kandidati, kojima bude odobreno polaganje notarskog ispita su dužni dostaviti Ministarstvu pravde u Vladi Republike Srpske dokaz o uplati naknade za polaganje ovog ispita u iznosu od 1.000,00 KM, na jedan od žiro računa javnih prihoda Republike Srpske, do dana, 26.04.2022. godine, pozivajući se na broj rješenja kojim im je odobreno polaganje ispita.

Kandidati, kojima bude odobreno polaganje notarskog ispita i koji su dostavili dokaz o izvršenoj uplati naknade do navedenog datuma, će o terminu i mjestu određenim za polaganje biti blagovremeno obaviješteni.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo pravde RS, 28.03.2022.

Naslov: Redakcija