Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđene izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima, u periodu od 2009. do 2015. godine, usvojen Zaključak kojim je raniji rok do kojeg ne smije biti novih primanja državnih službenika i namještenika, odnosno sklapanja ugovora o djelu, produžen do 30. juna 2016. godine


Vlada Federacije BiH, na sjednici u Sarajevu, usvojila je Zaključak kojim je raniji rok do kojeg ne smije biti novih primanja državnih službenika i namještenika, odnosno sklapanja ugovora o djelu, sa 31.marta produžen do 30. juna 2016. godine.

Vlada je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima, u periodu od 2009. do 2015. godine.

Izmjena se odnosi na tehničku korekciju podataka koji se odnose na iskazivanje duga Rudnika Kreka za PIO i porez na platu. Uz ovo, izmjenom Zakona verifikovan je stvarni dug po osnovu doprinosa za PIO i poreza na platu za rudnike Banovići, Kakanj i Tušnica, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Realizujući zaključke sa prošle sjednice, Vlada Federacije BiH donijela je devet odluka o odobravanju izdvajanja ukupno 450.000 KM iz Tekuće rezerve Budžeta Federacije BiH za 2016. u svrhu finansijske pomoći institucijama i manifestacijama iz oblasti kulture.


Izvor: Vebsajt BHRT, B.E., 01.04.2016.