Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

NACRT ZAKONA O SOCIJALNOM STANOVANJU RS: Riječ je o stanovanju određenog standarda, koje se, uz podršku javnog sektora, obezbjeđuje fizičkim licima koja iz različitih, a prvenstveno ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih razloga, nisu u mogućnosti da samostalno riješe stambeno pitanje

04.03.2019.


U organizaciji Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije u Zvorniku je održana javna rasprava o Nacrtu zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske za predstavnike grada Zvornika, te opština Osmaci, Šekovići, Vlasenica, Bratunac, Srebrenica i Milići i druga zainteresovana lica.

Radovan Grajić, predsjednik Radne grupe za izradu Zakona o socijalnom stanovanju, istakao je da je Narodna skupština, 31. januara ove godine, uputila Nacrt zakona u javnu raspravu u trajanju od 60 dana koja se sprovodi u sedam regionalnih centara.

Ovo je četvrti centar u kome organizujemo javnu raspravu i do sada su sve pozitivne reakcije na Zakon, kako u smislu da je potreban, tako i u smislu onoga što se njime uređuje. To je Zakon koji u Republici Srpskoj do sada nije postojao, to je novost u jednom modelu socijalnog stanovanja, neprofitnog, za kategorije društvenog stanovanja – rekao je Grajić.

Socijalno stanovanje u smislu ovog zakona je stanovanje određenog standarda, koje se, uz podršku javnog sektora, obezbjeđuje fizičkim licima koja iz različitih, a prvenstveno ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih razloga, nisu u mogućnosti da samostalno riješe stambeno pitanje.

Na javnoj raspravi prije diskusije, prijedloga i zaključaka, prisutnima je prezentovan "Nastanak i razvoj stambenog zbrinjavanja po modelu socijalnog stanovanja u Republici Srpskoj", "Relevantni faktori koji utiču na model socijalnog stanovanja" i "Obrazloženje konkretnih rješenja u Nacrtu zakona o socijalnom stanovanju".


IZVOR: Vebsajt Info birač, 27.2.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija