Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Prihvaćen Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i Nacrt zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih lica - rezidenata Federacije BiH koja su ostvarila prihode iz inozemstva

04.03.2019.


Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH prihvatili su Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Predlagač tog teksta je Klub poslanika DF-GS, koji ga je u parlamentarnu proceduru uputio po skraćenom postupku, ali kako za takvu proceduru nije bilo dovoljno ukupnih glasova na početku sjednice, zakon je proceduralno vraćen u redovni postupak, u formu nacrta.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je Nacrt zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih lica - rezidenata Federacije BiH koja su ostvarila prihode iz inozemstva.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je nekoliko zakonskih prijedloga čiji je cilj je da sedam opština u Federaciji BiH dobiju administrativno status gradova.

To su opštine: Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik.

Predloženi zakoni upućeni su u proceduru po skraćenom postupku, a najoštrija polemika vođena je oko usklađenosti zakona o lokalnoj upravi i gradovima sa Ustavom FBiH, te da li pomenute opštine zadovoljavaju kriterijume gradova.


IZVOR: