Zastava Srbije

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA PODRŠKU INVESTICIONIM PROJEKTIMA U USLOVIMA POSLOVANJA IZAZVANIH PANDEMIJOM VIRUSA KORONA: Utvrđena rang lista privrednih subjekata za podršku investicionim projektima

04.01.2021.


Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je u skladu sa Uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima za podršku investicionim projektima u uslovima poslovanja izazvanih pandemijom virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 102/2020) okončalo postupak po Javnom pozivu koji je bio raspisan od 16.10. do 02.11.2020. godine.

Sredstva su namijenjena privrednim subjektima radi saniranja poteškoća u poslovanju izazvanih pandemijom virusa korona, odnosno za podršku pri realizaciji investicionih projekata privrednih subjekata čija je pretežna djelatnost iz oblasti propisanih članom 11. stav 1. tačka 2. Uredbe.

Predmet dodjele sredstava bio je projekat privrednog subjekta koji se odnosi na nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno uvođenje nove ili značajno poboljšane postojeće tehnologije ili nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina.

Sredstva za podršku pri realizaciji investicionih projekata su novčana sredstva Kompenzacionog fonda Republike Srpske. Ukupan iznos sredstava po javnom pozivu iznosi 2.000.000,00 KM, a koja su raspoređena u dva programa od kojih je svaki iznosio po 1.000.000,00 KM.

Na javni poziv za dodjelu sredstava privrednim subjektima za podršku investicionim projektima u uslovima poslovanja izazvanih pandemijom virusa korona prijavila su se 138 privredna subjekta, od čega je jedna prijava bila neblagovremena.

Komisija je utvrdila da su 94 privredna subjekta dostavila prijave koje su blagovremene, potpune i dopuštene, od čega je 45 privrednih subjekata po prvom programu, a 49 privrednih subjekta po drugom programu.

Od ukupnog broja prijava 43 privredna subjekata nisu zadovoljili uslove tražene javnim pozivom, poput šifre djelatnosti koja nije u skladu sa javnim pozivom, nedovoljnog broja radnika, neizmirenih poreskih obaveza, predmeta projekta koja nije u skladu sa članom 5. stav 1. Uredbe, stepenom realizacije projekta manjim od 30%, ili nepotpunom dokumentacijom i slično, dok je jedan privredni subjekt prijavu dostavio neblagovremeno.

Komisija je utvrdila prijedlog rang liste sa iznosima sredstava po pojedinačnom privrednom subjektu, a koja je odobrena od strane Upravnog odbora Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Konačne rang liste po oba odobrena programa dostupne su u prilogu.

Preuzmite:


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo privrede i preduzetništva RS, 30.12.2020.

Naslov: Redakcija