Zastava Srbije

ISTEKAO ROK ZA REGISTRACIJU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA U RS: Poljoprivrednici koji nisu obnovili registraciju, između ostalog, izgubili su pravo na premije za proizvedeno i prodato mlijeko, voće, povrće, kao i pravo na regresirano dizel gorivo, podsticaje za nabavku mehanizacije i drugo


 

  • ISTEKAO ROK ZA REGISTRACIJU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA U RS: Poljoprivrednici koji nisu obnovili registraciju, između ostalog, izgubili su pravo na premije za proizvedeno i prodato mlijeko, voće, povrće, kao i pravo na regresirano dizel gorivo, podsticaje za nabavku mehanizacije i drugo

Rok za registraciju poljoprivrednih gazdinstava istekao je 30. septembra 2016. godine, a gotovo polovina poljoprivrednika iz RS ostaće bez podsticaja u ovoj godini jer je podatke u APIF-u ažuriralo 58,8 odsto vlasnika imanja.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kažu da, bez obzira na mali broj registrovanih gazdinstava, rok za registraciju neće produžavati.

Poljoprivrednici koji nisu obnovili registraciju, između ostalog, izgubili su pravo na premije za proizvedeno i prodato mlijeko, voće, povrće, kao i pravo na regresirano dizel gorivo, podsticaje za nabavku mehanizacije i drugo.

Izvor: Vebsajt Glas Srpske, A. J., 30.09.2016.