Zastava Srbije

VLADA RS: Usvojen Nacrt programa rada Vlade za 2017. godinu, Plan poslova premjera i osnivanje katastra nepokretnosti za 2017. godinu

03.03.2017.


Vlada Republike Srpske donijela je 2. marta 2017. godine, na 114. sjednici, u Banjaluci Odluku o davanju saglasnosti za realizaciju projekta "Vodovod i kanalizacija u opštini Bileća".

Projekat, procijenjene vrijednosti 5.000.000 evra, finansirao bi se sa 2.500.000 evra kreditnih sredstava Evropske investicione banke, dok bi se preostali iznos obezbijedio iz bespovratnih sredstava međunarodnih institucija i vlastitog učešća Opštine.

Opšti cilj projekta je poboljšanje snabdijevanja vodom i odvođenja otpadne vode u opštini Bileća.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o davanju saglasnosti za realizaciju projekta "Rekonstrukcija vodovoda u opštini Petrovo".

Projekat, vrijednosti do 1.532.000 evra, finansirao bi se sa 762.000 evra kreditnih sredstava Evropske investicione banke, dok bi se preostali iznos obezbijedio iz bespovratnih sredstava međunarodnih institucija i vlastitog učešća opštine.

Opšti cilj projekta je poboljšanje snabdijevanja vodom stanovništva opštine Petrovo. Poboljšanje je neophodno kako bi se povećala pouzdanost u isporuci pijaće vode i poboljšalo poslovanje javnog komunalnog preduzeća kome je povjereno održavanje vodovoda i kanalizacije.

Dalja realizacija oba projekta odvijaće se po procedurama u skladu sa odredbama Ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke i pravilnika o načinu i postupku realizacije projekata vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt programa rada Vlade Republike Srpske za 2017. godinu.

Vlada Republike Srpske upoznala se sa Nacrtom Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju granične procedure za željezničke granične prelaze Šamac-Slavonski Šamac i Čapljina-Metković na mediteranskom koridoru (koridor Vc).

Zadužuje se Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske da sa Ministarstvom transporta i komunikacija BiH i Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija BiH dogovori sve detalje Sporazuma, vodeći računa da se ne narušava entitetska nadležnost.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o Trećem nacionalnom izvještaju i Drugom dvogodišnjem izvještaju o emisijama GHG gasova Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama.

Zadužuje se Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da nastavi daljnje aktivnosti u cilju konačnog prihvatanja Trećeg nacionalnog izvještaja i Drugog dvogodišnjeg izvještaju o emisijama GHG gasova Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama od strane Sekretarijata za klimatske promjene u Bonu (Njemačka).

Vlada Republike Srpske usvojila je Izvještaj o radu Javne ustanove "Vode Srpske" za 2016. godinu, te donijela Odluku o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Javne ustanove "Vode Srpske" za 2017. godinu.

Vlada Republike Srpske usvojila je Plan poslova premjera i osnivanje katastra nepokretnosti za 2017. godinu.


IZVOR: Vebsajt Vlade Srbije, 02.03.2017.

Naslov: Redakcija