Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O KONVERZIJI KREDITA SA VALUTNOM KLAUZULOM U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA: Prijedlogom zakona određuje se obaveza davaoca kredita da izvrši konverziju kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u kredite u valuti KM, sačini aneks ugovora uz zadržavanje instrumenata osiguranja i utvrdi novi anuitetni plan. Određuje se i obračunava plan otplate kredita s fiksnom kamatnom stopom od pet odsto na ukupan iznos kredita


Narodna skupština Republike Srpske u okviru Desete redovne sjednice razmatra Prijedlog zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima.

Prijedlogom zakona određuje se obveza davaoca kredita da izvrši konverziju kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u kredite u valuti KM, sačini aneks ugovora uz zadržavanje instrumenata osiguranja i utvrdi novi anuitetni plan.

Kako je predloženo, određuje se i obračunava plan otplate kredita s fiksnom kamatnom stopom od pet odsto na ukupan iznos kredita, kao obveza davaoca kredita da izvrši konverziju kredita i utvrdu novi anuitetni plan otplate počev od dana zaključenja ugovora o kreditu sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima.


Izvor: Press služba Skupštine Srpske, 02.03.2016.