Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

OD 3. JANUARA 2018. JEDNOŠALTERSKI SISTEM IZDAVANJA GRAĐEVINSKIH DOZVOLA U BANJALUCI

03.01.2018.


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da će 3. januara 2018. godine početi jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola u tom gradu.

Radojičić, koji je u petak (29. decembra 2017. godine) posjetio Centar za dozvole Gradske uprave, zajedno sa načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodanom Stanarevićem konstatovao je da je Centar spreman za početak jednošalterskog sistema izdavanja građevinskih dozvola.

On je naveo da će građani zahtjev za izdavanje građevinske dozvole moći da podnesu na jednom šalteru, umjesto obilaska najmanje 12 kancelarija Gradske uprave, ali i brojnih drugih ustanova, poput Vodovoda, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Elektrokrajine i Voda Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je naglasio da je osnovni cilj uvođenja jednošalterskog sistema da građanima bude omogućeno da u Gradskoj upravi predaju zahtjev i da grad, u njihovo ime, tamo gdje je pravno moguće, rješava potrebnu dokumentaciju kod drugih subjekata.

- To je veliki izazov i jedna od najvažnijih reformi koje sprovodimo u okviru rada Gradske uprave - naveo je Radojičić.

Centar za dozvole se nalazi u prizemlju zgrade Gradske uprave, u kancelariji broj 19.


Izvor: Vebsajt eKapija, 30.12.2017.

Naslov: Naslov: Redakcija