Zastava Srbije

REGULATORNA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE BIH: Od 1. oktobra 2017. godine nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži

02.10.2017.


Regulatorna agencija za komunikacije BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da su od 1. oktobra u ponoć stupila na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.

Umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika.

Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su "međugradski pozivi".

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije na redovnoj sjednici održanoj 22.09.2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama Pravila o planu brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini i Pravilo o izmjenama i dopuni Pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 01.10.2017.

Naslov: Redakcija