Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O DRUŠTVENOM PREDUZETNIŠTVU RS: Sprovedena javna rasprava o Nacrtu zakona

02.08.2021.


Ministarstvo privrede i preduzetništva održalo je, 30.07.2021. godine u Administrativnom centaru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci, javnu raspravu o Nacrtu zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske.

Javnoj raspravi sa banjalučke regije prisustvovali su organizacije civilnog društva, društvena preduzeća, predstavnici jedinica lokalne samouprave, privredne komore, udruženja preduzetnika te drugih organizacija i institucija koji su dali svoje prijedloge za unapređenje teksta zakona.

Evropska unija u Bosni i Hercegovini putem projekta "Doprinos organizacija civilnog društva uspostavi sistema socijalnog preduzetništva u BiH" podržava uređenje sistema društvenog preduzetništva, te ministarstva u organizaciji javnih rasprava, organizacije radionica i pripreme zakona.

Podsjetimo, nakon usvajanja Nacrta zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske u junu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, organizovano je održavanje javnih rasprava tokom jula u šest gradova širom Republike Srpske, a ova javna rasprava ujedno je bila posljednja u nizu.


IZVOR: Vebsajt Ministarstva privrede i preduzetništva, 30.07.2021.

Naslov: Redakcija