Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika

02.08.2021.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na 20. posebnoj sjednici Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika koja se donosi na Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, uz jedan amandman koji je postao sastavni dio Zakona, i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oba zakona usvojena su po hitnom postupku i na prijedlog klubova poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

Poslanici su usvojili i odluke kojima oba zakona stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

Narodna skupština usvojila je i Zaključak kojim podržava Zaključke koji su usaglašeni 26.7.2021. u Narodnoj skupštini na sastanku predsjednika političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj, koje imaju narodne poslanike.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je na pres konferenciji po okončanju sjednice da su oba zakona, u skladu sa dogovorom lidera svih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj, usvojena su glasovima svih prisutnih poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

Dodao je da nije jasno zbog čega je na ovaj način i u ovoj mjeri Incko otežao početak rada svoga nasljednika na čelu OHR-a


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 30.07.2021.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija