Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

ZAKON O INSPEKCIJAMA RS: Propisano uspostavljanje jedinstvenog inspekcijskog informacionog sistema, te da koordinaciju aktivnosti i procesa između Inspektorata, Ministarstva unutrašnjih poslova i Poreske uprave, vrši zajedničko radno tijelo, koje imenuje Vlada

02.03.2020.


Zakonom o inspekcijama Republike Srpske poboljšava se rad inspektora, eliminiše nezakonit, nepravilan i neprofesionalan rad, poštuju pravila vođenja postupka stiče povjerenje građana i pravnih lica u rad inspekcija Republike Srpske, izjavila je ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

"U izradi ovog zakona učestvovale su sve vladine institucije, predstavnici sindikata, socijalnih partnera, poslodavaca, a sve da bi se dobila što bolja rješenja. Ovim aktom pružamo podršku svima koji žele raditi u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima. Onima koji su novi u privredi želimo pomoći, a posebno mladima želimo dati podstrek da budu samostalni i pružiti im ruku da nauče ono što ne znaju u prvoj godini poslovanja", rekla je ministarka Rešić.

Zakonom je propisano uspostavljanje jedinstvenog inspekcijskog informacionog sistema, te da koordinaciju aktivnosti i procesa između Inspektorata, Ministarstva unutrašnjih poslova i Poreske uprave, vrši zajedničko radno tijelo, koje imenuje Vlada.

Ministarka Rešić je i najavila da bi se Zakon u primjeni mogao naći već tokom marta mjeseca.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, 26.02.2020.

Naslov: Redakcija