Zastava Srbije

AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM RS: Trenutna vrijednost oduzete imovine 1.702.166 KM

02.03.2018.


Direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske Svjetlana Kusić izjavila je da je trenutna vrijednost oduzete imovine kojom Agencija upravlja 1.702.166 KM.

"Vrijednost imovine koja je pravosnažnom odlukom suda trajno oduzeta iznosi 663.746 maraka", precizirala je Kusić.

Ona je navela da strukturu oduzete imovine čine po dva automobila i stana, tri kuće, po jedno parking mjesto i teretno motorno vozilo, kao i 59 komada informatičkih uređaja i opreme.

"Imovina kojom Agencija upravlja uglavnom potiče iz krivičnih djela organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, iznude, zelenaštva, pranja novca, nedozvoljene trgovine, davanje mita i organizovanog kriminala", navela je Kusić.

Govoreći o aktivnostima Agencije u narednom periodu, Kusić je rekla da je prioritetno aktivno učestvovanje u radu Radne grupe za izradu Zakona o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela, kojim će biti propisana ovlaštenja Agencije, odnosno djelokrug rada u poslovima upravljanja oduzetom imovinom.

"Nakon donošenja ovog zakona, odnosno njegovog stupanja na snagu, Agenciji predstoje aktivnosti na izradi podzakonskih akata kojim će se detaljnije razraditi propisani poslovi upravljanja oduzetom imovinom", napomenula je Kusić.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 01.03.2018.

Naslov: Redakcija