Zastava Srbije

AGENCIJA ZA IDENTIFIKACIONA DOKUMENTA, EVIDENCIJU I RAZMJENU PODATAKA BIH: Čeka se odluka o tenderu za pasoše

02.03.2017.


Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je nakon kompletiranja žalbe koju je u postupku nabavke pasoških knjižica uložila kompanija "Džemalto", tu žalbu proslijedila Kancelariji za razmatranje žalbi BiH na postupanje.

U IDDEEA su rekli da očekuju da će kancelarija, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH", br. 39/2014) i zaključkom Savjeta ministara BiH od 16. februara, rješavanju tog predmeta dati prioritet i što prije donijeti odluku.

- Na tender su se prijavile dvije kompanije, čije će se ponude razmatrati nakon što kancelarija odluči po žalbi kompanije "Džemalto", koja se, inače, nije prijavila na tender - saopšteno je iz IDDEEA.

IDDEEA je prije devet dana raspisala treći tender za nabavku pasoških knjižica nakon što su dva prethodna obustavljena takođe zbog žalbe "Džemalta". Zbog toga bi građani nakon 21. marta mogli ostati bez pasoša, kada ističe ugovor sa firmom "Milbauer", a koja je izabrana za dobavljača na prvom tenderu.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, G. M., 01.03.2017.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija