Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

NOVE OPERACIJE U OKVIRU PROGRAMA OKVIRNO PARTNERSTVO ZA PERIOD 2016-2020. GODINA


Ministar finansija dr Zoran Tegeltija sa saradnicima razgovarao je u Banjaluci sa Misijom Svjetske banke o novim operacijama u okviru programa Okvirno partnerstvo za period 2016-2020. godina, a koji je ova međunarodna finansijska institucija odobrila krajem prošle godine nakon uspješno započete realizacije Akcionog plana i Reformske agende.

Ministar finansija je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci, istakavši da je veoma značajno što će međunarodni eksperti biti uključeni u aktivnosti koje Vlada Republike Srpske preduzima s ciljem podsticanja ekonomskog rasta, a koje je Republika Srpska definisala i u Akcionom planu koji proizlazi iz Reformske agende.

U fokusu interesovanja Misije Svjetske banke, tokom inicijalne posjete, bile su mjere koje imaju za cilj unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti.

Novo Okvirno partnerstvo Grupacije Svjetske banke u četvorogodišnjem periodu obuhvata analize, savjete i finansiranje za ubrzanje reformi usmjerenih na obavljanje ekonomskog rasta u tri ključne oblasti među kojima su obuhvaćeni i javni i privatni sektor, a jedan od pravaca je jačanje otopornosti na elementarne nepogode.


Izvor: Vebsajt Ministarstvo finansija, 01.03.2016.