Zastava Srbije

POSTIGNUT DOGOVOR O NAČINU IZMIRENJA NAKNADE ZA PREVOZ

02.02.2018.


Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Anton Kasipović presjedavao je radno-konsultativom sastanku, koji je održan sa predsjednicima četiri granska sindikata u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o najboljem rješenju izvršenja Odluke Ustavnog suda Republike Srpske, koja se odnosi na obračun naknade za prevoz radnika kao i o sprečavanju eventualnih pokušaja zloupotrebe korištenja ove naknade.

Zajednički stav učesnika današnjeg sastanka je da se ova obaveza rješava istovremeno za sve oblasti na identičan način.

S tim u vezi, dogovoreno je da će se, u narednom periodu, resorni ministri sa predstavnicima granskih sindikata usaglasiti, a zatim i potpisati memorandum vezano za provođenje Odluke Ustavnog suda.

Sastanku su prisustvovali predsjednici sindikata pravosuđa, Siniša Petrović, sindikata uprave Božo Marić, sindikata unutrašnjih poslova Anica Jondić te prosvjete i kulture Dragan Gnjatić.

U ime Vlade Republike Srpske sastanku su prisustvovali ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić te ministar prosvete i kulture Dane Malešević.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 01.02.2018.

Naslov: Redakcija