Zastava Srbije

ELEKTROPRIVREDA BIH: Izmjene termina jeftine i skupe struje

01.11.2022.


Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EP BiH) informisala je korisnike o tarifama koje će se primjenjivati tokom zimskog računanja vremena, a koje je počelo 30. oktobra.

Kako su saopćili iz ovog preduzeća, za domaćinstva, koja posjeduju dvotarifna brojila, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom od 13 do 16 sati te od 22 do 7 sati narednog dana, a nedjeljom cijeli dan. Za ostale kategorije kupaca (kupce koji električnu energiju preuzimaju na 110 kilovolti napona, kupce koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kilovolti napona te javnu rasvjetu i ostalu potrošnju na 0,4 kilovolti napona) manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima od 22 do 7 sati sati narednog dana, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Informacije kupci mogu dobiti na internetskoj stranici EP BiH, putem besplatnih brojeva telefona u informativnim centrima i na šalterima informacija u svim elektrodistributivnim dijelovima EP BiH, saopćeno je.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 29.10.2022.

Naslov: Redakcija