Zastava Srbije

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU RS: Okrugli stolovi zakazani za 12. i 14. septembar u Istočnom Sarajevu i u Banja Luci

01.09.2022.


o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, koji je usvojen na 22. redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, održanoj 23. juna 2022. godine.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je Zaključak da se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, uputi na javnu raspravu, jer se navedenim Nacrtom zakona uređuju pitanja od posebnog značaja za građane, o kojima se neophodno konsultovati sa zainteresovanim organima, organizacijama, naučnim i stručnim institucijama.

Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave zaduženo je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.  

Javna rasprava sprovodiće se prema sljedećem rasporedu:

Grad/Opština

Datum održavanja javne rasprave

Vrijeme održavanja javne rasprave

Mjesto održavanja javne rasprave

 

Istočno Sarajevo

 

12.09.2022. godine

 

10 časova

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu (amfiteatar)

Banja Luka

14.09.2022. godine

10 časova

Univerzitet u Banjoj Luci, Fakultet političkih nauka (amfiteatar)

Primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske na e-mail adresu: i.markovic@mnrvoid.vladars.net

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske će sačiniti Izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjim i prijedlozima iznešenim na istoj i dostaviti, uz Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, Narodnoj skupštini Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, 29.08.2022.

Naslov: Redakcija