Zastava Srbije

VLADA KS: Subvencioniraće se zakup stana ili kuće mladima

01.08.2022.


Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku kojom će, u ovoj budžetskoj godini, subvencionirati mladima, u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, dio zakupa stana ili kuće u iznosu od 200 KM za period od šest mjeseci.

Ova odluka je donesena na sjednici Vlade KS, na prijedlog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Javni poziv mladima za dodjelu ove subvencije, sa uvjetima i kriterijima, po najavi resornog ministra Envera Hadžiahmetovića, također će biti raspisan u narednih 10 dana.

"Ovo je jedan od načina kojim nastojimo pomoći i mladima koji nisu kreditno sposobni i nemaju mogućnost da kupe stan, te riješe svoje stambeno pitanje u postojećoj ekonomskoj situaciji, u uslovima visoke nazaposlenosti, visokih cijena stanova i kamatnih stopa na stambene kredite kod banaka", ukazao je ministar Hadžiahmetović.

I ova odluka odnosi se na osobe starosne dobi od 18 do 38 godina iz razloga što se u postojećoj ekonomskoj situaciji u BiH teže zapošljavaju, a time i teže opredjeljuju za stupanje u bračnu ili vanbračnu zajednicu.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 29.07.2022.

Naslov: Redakcija