Zastava Srbije

DŽONATAN MENUTI PREUZEO FUNKCIJU SUPREVIZORA ZA BRČKO DISTRIKT

01.07.2022.


Funkciju supervizora za Brčko distrikt vršiće Džonatan Menuti, koji je danas preuzeo ovu dužnost od Majkla Skenlana, saopšteno je iz OHR-a.

Menuti je karijerni diplomata Više službe za spoljne poslove, u rangu ministra-savjetnika.

Prije dolaska u BiH obavljao je funkciju vršioca dužnosti načelnika pri kancelariji državnog podsekretara za rukovođenje i direktora za napredovanje u karijeri i raspoređivanje na funkcije Ministarstva spoljnih poslova SAD u Vašingtonu.

Prethodno je u Vašingtonu vršio dužnost zamjenika izvršnog direktora Biroa za evropske poslove i Biroa za poslove sa međunarodnim organizacijama i zamjenika izvršnog direktora Izvršnog sekretarijata u Stejt Departmentu.

U inostranstvu je obavljao dužnosti u Istanbulu, Beogradu, Almatiju i Astani u Kazahstanu, te u Moskvi.

Prije dolaska u Stejt Department, radio je za američko Ministarstvo trgovine pri ambasadama u Atini i Seulu.

Menuti je diplomirao na Univerzitetu DŽordžtaun u oblasti spoljnih poslova, a postdiplomski studij međunarodnih odnosa i zvanje magistra nauka stekao je na Univerzitetu Jejl. Učio je srpski, ruski, grčki, turski i bosanski jezik.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Izvod iz vijesti, Izvor: Vebsajt Nezavisne, 30.06.2022.

Naslov: Redakcija