Zastava Srbije

IZMJENE ZAKONA O LEGALIZACIJI BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA RS: Grad Banja Luka podržao prijedlog da se legalnno izgrađenim smatraju svi individualni stambeni i stambeno-poslovni objekti bruto građevinske površine do 400 metara kvadratnih, osim složenih objekata u smislu Zakona o uređenju prostora i građenju podignuti do 2003. godine

01.07.2022.


Odbornici Skupštine grada Banjaluka podržali su zaključak o pokretanju inicijative za izmjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata ("Sl. glasnik RS", br. 62/2018) u vezi sa bespravno izgrađenim objektima koju je Gradska uprava nedavno predložila na sastanku sa republičkim vlastima.

Riječ je o izmjeni koja definiše da se legalno izgrađenim smatraju svi individualni stambeni i stambeno-poslovni objekti bruto građevinske površine do 400 metara kvadratnih, osim složenih objekata u smislu Zakona o uređenju prostora i građenju ("Sl. glasnik RS", br. 40/2013, 2/2015 - odluka US, 106/2015 i 3/2016 - ispr., 104/2018 - odluka US i 84/2019), podignuti do 2003. godine.

Odbornici su na sjednici usvojili i prijedloge rješenja o imenovanju komisija za dodjelu subvencija preduzetnicima, kao i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu.

Podržani su i prošlogodišnji izvještaji o realizaciji programa uređenja građevinskog zemljšita i programa zajedničke komunalne potrošnje, te više odluka o utvrđivanju naziva ulica u mjesnim zajednicama Česma, Petrićevac, Saračica i Centar dva.

Na sjednici je podržano je i više odluka o dodjeli poslovnih prostorija u zakup, pod posebnim uslovima.

Podršku nisu dobili informacija o radu za prošlu godinu preduzeća DEP-OT i izvještaj o radu i o finansijskom poslovanju za prošlu godinu Banskog dvora.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Izvor: Vebsajt RTRS, 30.06.2022.

Naslov: Redakcija