Zastava Srbije

MANJE ZAOSTALIH PREDMETA U JAVNIM TUŽILAŠTVIMA U SRPSKOJ

01.06.2021.


Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović, razgovarao je, u Banjoj Luci, sa glavnim republičkim javnim tužiocem, zamjenikom glavnog republičkog javnog tužioca-specijalnim tužiocem te glavnim okružnim javnim tužiocima u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada i uslovima za rad javnih tužilaštava u Republici Srpskoj kao i o unapređenju pravnih propisa iz oblasti krivičnog zakonodavstva kako bi se poboljšali organizacija i efikasnost javnih tužilaštva.

Shodno tome a prema objedinjenom godišnjem izvještaju o radu za sva tužilaštva, konstatovano je da su u prethodnoj godini javna tužilaštva u Republici Srpskoj bila efikasna u svom radu.

Na sastanku je ocijenjeno da je na rezultat rada javnih tužilaštava u značajnoj mjeri uticala pandemija izazvana korona virusom ali i da su pojedina javna tužilaštva, na kraju prošle godine, imala manje zaostalih predmeta u odnosu na prethodne godine.

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske će i dalje nastojati da obezbijedi sve uslove koji se odnose na organizaciju i poslovanje tužilaštva, u skladu sa svojim zakonom utvrđenim ovlaštenjima.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo pravde RS, 21.05.2021.

Naslov: Redakcija