Zastava Srbije

VOZAČIMA TERETNIH VOZILA U FBIH DOZOLJENO KRETANJE TOKOM POLICIJSKOG ČASA: Vozači teretnih vozila su dužni posjedovati potvrdu o angažovanju, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuju poštivanje mjere izolacije

01.04.2020.


Novoizabrani Federalni štab civilne zaštite donio je naredbu kojom će vozačima teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu biti dozvoljeno kretanje na području Federacije BiH /FBiH/ u vrijeme policijskog časa, od 18.00 do 5.00 časova.

- Vozači teretnih vozila su dužni posjedovati potvrdu o angažovanju, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuje poštivanje mjere izolacije - saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Na vanrednoj sjednici donesena je i odluka o nabavci materijala i medicinske opreme u vrijednosti od 7.128.012 KM.

- Radi se o nabavci zaštitnih maski, dezinfekcionog sredstva, zaštitnih rukavica, odijela i naočala i testova za detekciju virusa - navodi se u saopštenju.

Štab je donio i prijedlog za preduzimanje hitnih mjera na redukovanju broja graničnih prelaza na kojima je obezbijeđena dvadesetčetvoročasovna sanitarna kontrola federalnih inspektora, koji je upućen Savjetu ministara.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 25.03.2020.

Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija