Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđen Nacrt budžeta FBiH za 2022. godinu

01.03.2022.


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine utvrdila je Nacrt budžeta FBiH za 2022. godinu u kojem je samo za kupovinu opreme za potrebe Federalne uprave policije (FUP) planirano 2,5 miliona KM.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara pojasnio je kako će navedena sredstva biti korištena za nabavku opreme, specijalnih vozila za potrebe Specijalne policijske jedinice (SPJ), naoružanja kao i materijalno-tehničkih sredstava.

"U tekućoj godini planiramo prijem i novih 60 policijskih službenika u FUP što će se direktno odraziti na jačanje sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine", rekao je ministar Čampara.

Ministar je istakao kako se vrše pripreme za proširenje kapaciteta smještaja jednog dijela Specijalne policijske jedinice (SPJ) u Centru za obuku "Mahir Begić" u Suhodolu.

"Sve navedene aktivnosti sprovodimo u saradnji s FUP-om koji namjeravamo dodatno ojačati kako u materijalno-tehničkom smislu isto tako i u smislu kadrova", ukazao je ministar Čampara.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 28.02.2022.

Naslov: Redakcija