Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 31. maja 2023. godine 5. sjednica – Razmatranje izvještaja

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 5. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za srijedu, 31. maj 2023. godine sa početkom u 11 sati.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 7. juna 2023. godine 7. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sazvao je 7. sjednicu Predstavničkog doma za srijedu, 7. juni 2023. godine, sa početkom u 11 sati.

Više
Vesti slike

VLADA KANTONA SARAJEVO: Biće izmijenjeni saobraćajni propisi

Vlada Kantona Sarajevo je dogovorila da će pokrenuti proceduru izmjene saobraćajnih propisa u naseljenim dijelovima Sarajeva, a koje se odnose na ograničenje brzine.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O SPREČAVANJU SUKOBA INTERESA RS: Transparency International BiH uputio komentare na Nacrt zakona

Vlasti Republike Srpske pokušavaju Nacrtom zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, potpuno legalizovati ovu pojavu i omogućiti javnim funkcionerima da budu na čelu udruženja koja se finansiraju iz budžeta, tvrde iz Transparency International.

Više