Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

USTAVNI SUD FBIH: Izmijeniti ustave kantona, Srbi postaju konstitutivni narod

Ustavni sud Federacije BiH donio je odluku prema kojoj bi Srbi u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom i Posavskom kantonu trebali konačno da postanu konstitutivni, a srpski jezik i ćirilica ravnopravni sa ostala dva jezika i pismom.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA U BIH

Institucije BiH mjesecima polemišu o tome ko treba da pripremi novi tekst Zakona o zaštiti ličnih podataka koji je uslov da bismo išli u korak s evropskim direktivama, a trenutna situacija ne uliva nadu da će posao biti završen u dogledno vrijeme.

Više

EVROPSKI PARLAMENT: Objavljena lista zemalja koje se smatraju visokorizičnim, među kojima je i BiH

Mjesecima je BiH bila na sivoj listi Radne grupe za borbu protiv pranja novca (FATF). Tek početkom ove godine, nakon što se Savjet ministara BiH konačno sjetio da u parlamentarnu proceduru uputi izmjene Krivičnog zakona, ime naše države sklonjeno je s ove liste.

Više

SEMINAR "RJEŠAVANJE IMOVINSKO-PRAVNIH PITANJA U STEČAJNOM POSTUPKU" 8. JUNA 2018. GODINE

Dana, 08.06.2018. godine, sa početkom u 11:30 časova, u hotelu "Bosna", u Banjoj Luci, biće održan stručni seminar na temu "Rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u stečajnom postupku", sa osvrtom na Zakon o stvarnim pravima i stečaj sa elementom inostranosti.

Više