Zastava Srbije

KRIVIČNI ZAKON FBIH: Izmjenama Zakona uvesti doživotnu kaznu zatvora za određena krivična djela

Zastupnica u Parlamentu Federacije BiH Lana Prlić dostavila je Vladi FBiH inicijativu za izmjene i dopune Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ("Sl. novine FBiH", br. 36/2003, 21/2004 - ispr., 69/2004, 18/2005, 42/2010, 42/2011, 59/2014, 76/2014, 46/2016 i 75/2017) kojima bi se uvela doživotna kazna za određena krivična djela.

Više

SKUPŠTINA KS: Kladionice moraju biti udaljene kilometar od škola i vjerskih objekata

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je inicijativu da se udaljenost kladionica od vjerskih objekata, osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara, odnosno jedan kilometar, u odnosu na dosadašnji kriteriji koji je bio najmanje sto metara.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU KS: Odluka o priznavanju statusa nastavne baze u nadležnosti senata i upravnog odbora visokoškolske ustanove

Predsjedavajući Skupštine Kantona (KS) Sarajevo Elmedin Konaković potvrdio je da su iz procedure povučene izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, koje su se trebale naći na sjednici Skupštine KS.

Više

MINISTARSTVO RADA I BORAČKO-INVALIDSKE ZAŠTITE RS: Prilagoditi poslovne aktivnosti zbog najavljenih vrućina

Povodom toplotnog talasa koji će, prema najavama meteorologa, zahvatiti i Republiku Srpsku, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske ponovo apeluje da poslodavci preraspodijele radno vrijeme i zaštite zdravlje radnika.

Više