Zastava Srbije

BIH MORALA VRATITI 2,6 MILIONA EURA DONACIJA JER NIJE SPROVELA PROJEKTE REFORME JAVNE UPRAVE ZA ŠTA JE NOVAC BIO NAMIJENJEN

Bosna i Hercegovina morala je vratiti 2,6 miliona eura vladama Švedske i Danske, iznos koji su dvije države donirale kako bi BiH mogla investirati u svoje projekte reforme javne uprave, piše Euractiv.com.

Više

COVID-19 OSTAVLJA POSLJEDICE I NA OSUĐENIKE U ZATVORIMA: Obustavljene posjete i primanje paketa

Posjete u kazneno-popravnim zavodima u našoj zemlji zabranjene su već mjesecima. U jednom trenutku zatvorenici su imali priliku vidjeti se nakratko s najbližima, ali su posjete ponovo obustavljene zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Na sreću, službeno osoblje vodi posebnu brigu o zdravlju osuđenika u proteklom periodu.

Više

PRIVREDNA KOMORA FBIH TRAŽI OTVARANJE GRANICA ZA TURISTE IZ TURSKE I ZEMALJA PERZIJSKOG ZALJEVA

Privredna komora FBiH uputila je hitan dopis Vijeću ministara tražeći otvaranje bh. granice za turiste iz Turske i zemalja Perzijskog zaljeva, potvrdio je za „Avaz“ predsjednik Komore Mirsad Jašarspahić.

Više

AUTOPUT OD VUKOSAVLJA DO RAČE MOGAO BI BITI GOTOV DO 2025. GODINE: Ukupna vrijednost ulaganja u mrežu autoputeva u RS-u preći će dvije milijarde KM

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović izjavio je da bi, ukoliko ove godine bude definisan način i izvor finansiranja izgradnje dionica autoputa od Vukosavlja do Rače, taj projekat mogao biti završen do 2025. godine.

Više

POTVRĐEN JE STABILNI KREDITNI REJTING BOSNE I HERCEGOVINE

Međunarodna rejting agencija Moody’s Investor Service potvrdila je kreditni rejting Bosne i Hercegovine, koji glasi „B3“ sa stabilnim izgledima.

Više

PROTEKLIH GODINA OSNOVANO OKO 50 POLITIČKIH PARTIJA

Bosna i Hercegovina svake izborne godine ima sve više političkih subjekata koji ulaze u trku za glasove građana.

Više

IZBORNO ZAKONODAVSTVO NEMA ADEKVATNE MEHANIZME KOJI BI OMOGUĆILI GLASANJE BIRAČIMA OBOLJELIM OD COVID-19: Ipak, to ne treba biti izgovor da se nekome onemogući da iskoristi svoje biračko pravo

Bosna i Hercegovina prvi put se susreće sa izbornim procesom u doba pandemije. Upitno je biračko pravo za hiljade građana. Istraživali smo – kako će glasati oboljeli od koronavirusa i oni koji su u izolaciji?

Više