Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 31. jula 2023. godine 3. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Zakazana 3. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za ponedjeljak, 31. juli 2023. godine u 12 sati.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Poslodavci traže da im se omogući plaćanje PDV-a posljednjeg dana u mjesecu

Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske još jednom su pozvali zastupnike Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine da na predstojećoj sjednici prihvate izmjene i dopune Zakona o PDV-u.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PROSTORNOM PLANIRANJU I KORIŠTENJU ZEMLJIŠTA NA NIVOU FBIH: Predviđeno je osnivanje komore inženjera u građevinarstvu FBiH, provođenje postupka izdavanja e-dozvola u oblasti građenja i skraćenje rokova za izdavanje akata o građenju

Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja, utvrdila je i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Više