Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Sve preventivne mjere produžene do 12. oktobra 2020. godine

Republički štab za vanredne situacije donio je, na 56. sjednici u Banjaluci, Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj, kojim su produžene sve preventivne mjere do 12. oktobra 2020. godine.

Više

ZAKON O AUTORSKOM I SRODNIM PRAVIMA: Potrebno bolje regulisati autorska prava novinara

Autorska prava novinara se ne štite na način kako je to predviđeno zakonskim okvirom Bosne i Hercegovine i međunarodnim standardima, prije svega Vijeća Evrope i Evropske unije, ukazala je generalna tajnica Udruženja BH novinari Borka Rudić tokom konferencije "Zaštita autorskih prava novinara/ki i drugih medijskih djelatnika u BiH".

Više

JAVNE KONSULTACIJE O PRIJEDLOGU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GASU: Konsultacije traju do 28. septembra 2020. godine

U skladu sa tačkom 4. Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona ("Sl. glasnik RS", br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovane subjekte da dostave komentare i sugestije na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o gasu.

Više

POTPISAN SPORAZUM O KORIŠĆENJU PODATAKA IZ CENTRALNE BAZE DRUGOG PRIMJERKA MATIČNIH KNJIGA KOJI SU EVIDENTIRANI U MATIČNOJ KNJIZI UMRLIH RS

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske Mladen Milić, potpisali su Sporazum o korišćenju podataka iz Centralne baze drugog primjerka matičnih knjiga koji su evidentirani u matičnoj knjizi umrlih.

Više

TRAŽI SE PRODUŽETAK RADA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U FBIH DO PONOĆI

Federalno Ministarstvo životne sredine i turizma uputilo je inicijativu Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva kojom traži da najozbiljnije razmotri mogućnost da se produži rad ugostiteljskih objekata na području Federacije BiH do 24.00 sata.

Više