Zastava Srbije
Vesti slike

KRIVIČNI ZAKONIK RS: Ustavni sud BiH presudio da kriminalizacija klevete u RS-u nije neustavna osim u jednom slučaju

Ustavni sud BiH je odlučivao o ustavnosti novih odredbi Krivičnog zakonika Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 64/2017, 104/2018 - odluka US, 15/2021, 89/2021 i 73/2023) kojim je, između ostalog, kriminalizovana kleveta. Sud je presudio da kriminalizacija nije protuustavna osim u jednom slučaju.

Više
Vesti slike

ODLUKA O NAJNIŽOJ PLATI U RS ZA 2024. GODINU: Unija poslodavaca i Privredna komora RS-a traže suspenziju Odluke

Na zahtjev velikog broja poslodavaca čije poslovanje je ugroženo primjenom Odluke o najnižoj plati u Republici Srpskoj za 2024. godinu, Unija poslodavaca Republike Srpske i Privredna komora Republike Srpske su uputili inicijativu institucijama Republike Srpske za suspenziju Odluke o najnižoj plati u Republici Srpskoj za 2024. godinu.

Više
Vesti slike

JAVNI POZIV KOMPANIJAMA ZA UČEŠĆE U NOVOM "PROGRAMU PODRŠKE DIGITALNOJ TRANSFORMACIJI ZA MIKRO, MALA I SREDNJA PREDUZEĆA 2024": Javni poziv je otvoren do 25. januara 2024. godine

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Verlab Instituta u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ), uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom "Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2024".

Više
Vesti slike

AGENCIJA ZA NADZOR OSIGURANJA FBIH POTPISALA SPORAZUM O RAZMJENI PODATAKA SA IDDEEA-OM: Efikasniji pristup informacijama o registrovanim vozilima i dokumentima za registraciju

Direktor Agencija za nadzor osiguranja Federacije BiH, Ivan Luburić i direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA BiH), Almir Badnjević su u prostorijama Agencije za nadzor u Sarajevu potpisali važan sporazum o elektronskoj razmjeni podataka iz evidencije o registrovanim vozilima i dokumentima za registraciju putem web servisa IDDEEA BiH.

Više