Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Do 16. novembra 2020. odine na snazi nove mjere

Republički štab za vanredne situacije održao je u Banjaluci 59. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković.

Više

KRIZNI ŠTAB FEDERALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA: Donijete nove preporuke

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i ubrzanog širenja koronavirusa Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva poziva sve građane na maksimalan oprez, odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje mjera lične zaštite.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O SUDSKIM TAKSAMA U POSTUPKU PRED SUDOM BIH: Mijenja se vrijeme zastare, otklanjaju nedostaci u postupku naplate i donošenja rješenja o prinudnoj naplati nenaplaćene sudske takse

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržala je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH, a kojim se stvaraju uvjeti za uspostavljanje efikasnog mehanizma naplate sudskih taksi.

Više

ELEKTRONSKA REGISTRACIJA PREDUZEĆA U RS U PRVOJ POLOVINI 2021. GODINE

Elektronska registracija preduzeća u RS biće omogućena u prvom dijelu 2021. godine, stavljanjem u upotrebu portala kao i unapređenjem postojećih registara, saopšteno je iz Vlade RS.

Više

DIREKTNE STRANE INVESTICIJE U BIH U 2019. GODINI 699 MILIONA KM

Direktne strane investicije u Bosnu i Hercegovinu u 2019. godini iznosile 699 miliona KM Foto: T. S./Klix.ba

Više