Zastava Srbije

FORMIRANJE SAVJETA MINISTARA PREDUSLOV EVROPSKOG PUTA BIH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u Banjaluci, u oproštajnu posjetu, šefa Delegacije EU u BiH Lars Gunara Vigemarka.

Više

ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BIH: Usvojeno više akata

Predsjedništvo BiH usvojilo je danas u Sarajevu Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Više

IZMJENE ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU RS: Predviđa se mjera prestanka rada ustanova koje izdaju lažne diplome

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas Srni da će se uskoro u parlamentarnoj proceduri naći nova zakonska rješenja čijim će se odredbama definisati mogućnosti izdavanja mjera prestanka rada visokoškolskim ustanovama koje učestvuju u izdavanju lažnih diploma.

Više

NAKON USVAJANJA PRIJEDLOGA ZAKONA O POLICIJI: Predstavnici sindikata ostalih djelatnosti takođe traže utvrđivanje koeficijenta za penziju na osnovu pet najboljih godina staža

Nakon što je Vlada Republike Srpske prije dva dana po hitnom postupku usvojila Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji predviđa da se policijskom službeniku lični koeficijent za penziju utvrđuje na osnovu pet godišnjih plata koje su za njega najpovoljnije, predstavnici nekoliko sindikata najavljuju da će tražiti da se i njihovim članovima omogući da pod istim takvim uslovima idu u penziju.

Više

PRIJEDLOG DA SE PROPISIMA OTEŽA PODNOŠENJE TUŽBI ZA KLEVETU PROTIV NOVINARA ZA NOSIOCE JAVNIH FUNKCIJA: Uskladiti praksu sa davno prihvaćenim standardom koji kaže da kada funkcioneri tuže za novinare za klevetu moraju dokazati da je objavljena informacija neistinita i štetna, i da je novinar djelovao sa "stvarnom zlobom"

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut uputio je Inicijativu kojom od nadležnih tijela entiteta i Brčko Distrikta BiH traži da u zakone o zaštiti od klevete ugrade različite standarde prihvatljivosti, tolerancije i dokazivanja kada su u pitanju...

Više

UNIVERZITET U BANJA LUCI: Raspisan konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku

Raspisan je konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku, za sve cikluse studija na Univerzitetu u Banjaluci u akademskoj 2019/2020. godini.

Više

SPOLJNOTRGOVINSKI DEFICIT BIH POVEĆAN ZA 12% U PRVOM POLUGODIŠTU OVE GODINE

BiH je za šest mjeseci ove godine zabilježila povećanje deficita od 12,11 odsto u razmjeni robe sa svijetom, saopštio je danas sekretar Spoljnotrgovinske komore BiH Nihad Bajramović.

Više