Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Podržan Nacrt zakona o provođenju odluka sudova

U nastavku 7. redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, održane 15. oktobra 2020. godine u Sarajevu, delegati nisu podržali Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine.

Više

POJAŠNJENJE MJERA KRIZNOG ŠTABA KANTONA SARAJEVO

Nakon objavljenih restriktivnijih mjera u Kantonu Sarajevo zbog povećanog broja zaraženih osoba koronavirusom, Krizni štab detaljno je pojasnio usvojene naredbe.

Više

PRIJEDLOZI ZAKONA O POREZU NA DOHODAK I O DOPRINOSIMA: Udruženje Freelance u BiH traži minimalne zahtjeve za zakonsko uređenje rada

Iako je najavljeno, prijedlozi zakona o porezu na dohodak i o doprinosima se nisu našli na dnevnom redu 15. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Više

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU U BIH: Struka smatra zakon nepotrebnim

Iako dosad nije bilo apelacija stranaka na kršenje prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH, Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine izradilo je Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, što je po mišljenju pravosudnih radnika apsurdno i nepotrebno.

Više

TRŽIŠTE AUTOMOBILA U BIH SE JOŠ NE OPORAVLJA

Tržište automobila u BiH u velikoj mjeri osjetilo je posljedice pandemije koronavirusa, o čemu govori i najnoviji podatak da je u prvih devet mjeseci ove godine uvezeno ukupno čak 31.151 novo i polovno vozilo manje nego u istom periodu lani.

Više