Zastava Srbije
Vesti slike

ZAKONI O RADU RS I FBIH: Otpremnina se dobija kada poslodavac otkazuje ugovor o radu, u slučaju prestanka radnog odnosa nakon ispunjenja uslova za odlazak u penziju i u slučaju sporazumnog prestanka ugovora o radu

Otpremnina je jedan oblik novčane pomoći radniku u određenim slučajevima kada radniku prestaje ugovor o radu, ali samo kada su ispunjeni određeni uslovi.

Više
Vesti slike

ZAKON O OBAVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANjU RS: Plata se za vrijeme bolovanja isplaćuje u visini od 70 do 100 odsto u zavisnosti od toga o kojoj bolesti je riječ

Ako ste na bolovanju te se pitate koliko će vam biti isplaćena plata sljedećeg mjeseca, potrebno je da se unaprijed informišete kako je to propisano zakonom u Republici Srpskoj. Sve zavisi od toga po kom osnovu ste na bolovanju.

Više
Vesti slike

PREDSTAVLJENA ONLAJN APLIKACIJA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA PODSTICAJ U POLJOPRIVREDI U BRČKO DISTRIKTU

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić i šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Milenko Ninković prošle sedmice su na konferenciji za medije predstavili online aplikaciju za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivredi.

Više