Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

ODRŽANA SJEDNICA VLADE FBIH: Razmatrane inicijative za izmjenu

Povodom Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji poduzeća, koji je podnio zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ramo Isak, Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da u suradnji s Agencijom za privatizaciju u FBiH inicira i učestvuje u pripremi donošenja zakona i drugih propisa u području privatizacije, te sačini Prednacrt teksta zakona o izmjena i dopuna Zakon o privatizaciji poduzeća, kojim bi Vladi bilo predloženo najprihvatljivije rješenje s cilju postizanja što većeg stupnja zaštite prava savjesnih kupaca.

Više

JOŠ SE NE ZNA HOĆE LI DJECA U FBIH U KLUPE ILI ĆE NASTAVU PRATITI OD KUĆE

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine trebalo bi da počne 1. ili 6. septembra.

Više

UVOĐENJEM SISTEMA “e-BEBE” OLAKŠANA PROCEDURA PRIJAVE NOVOROĐENČADI U RS: Nakon Doboja, Bijeljina je drugi grad u kojem je počeo sa radom ovaj informacioni sistem

Nakon Doboja, Bijeljina je drugi grad u Republici Srpskoj u kojem je počeo sa radom informacioni sistem “eBebe”. Do sada je u ovom gradu na ovaj način u matičnu knjigu rođenih upisano 11 beba.

Više

ODRŽANA SJEDNICA VLADE SREDNJOBOSANSKOG KANTONA

Nakon ljetne pauze zasijedala je Vlada Srednjobosanskog kantona. Članovi Vlade donijeli su, između ostalog, odluke o nabavi udžbenika, te izdvajanju sredstava za visoko školstvo. Nezaobilazna je bila i priča o epidemiološkoj situaciji, koja je očigledno, pogoršana.

Više