Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđen Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu FBiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 15.11.2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 18.11.2021. godine, kao dana početka njihove primjene.

Više

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjeni i dopunama Zakona o koncesijama i o dopunama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 146. sjednici, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o koncesijama, po hitnom postupku. Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi propisivanja koncesione naknade za ustupljeno pravo i koncesione naknade za korišćenje koncesije u oblasti sporta, koja do sada nije bila propisana, a javila se potreba za dodjelu koncesija u toj oblasti.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O POREZU NA DOHODAK U FBIH: Nejasno na koji način će se plaćati porez za naslijeđene nekretnine

O promjenama koje bi novi zakoni o doprinosima i porezu na dohodak u Federaciji BiH donijeli ne prestaje se pričati danima, a jedna od stavki koja je izazvala veliku pažnju građana je ona o plaćanju poreza za naslijeđene nekretnine.

Više

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O PODSTICANJU NAUČNE PRODUKTIVNOSTI U MEĐUNARODNIM REFERENTNIM ČASOPISIMA I NAGRAĐIVANJE ZA NAUČNA DOSTIGNUĆA DOSTUPAN JAVNOSTI: Rok za sugestije osam dana

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske pripremilo je prijedlog Pravilnika o podsticanju naučne produktivnosti u međunarodnim referentnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća.

Više

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U OBLASTI PREVOZA LICA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA: Predviđena finansijska podrška, u periodu od 1. maja do 31. jula 2021. godine, za održavanje likvidnosti privrednih subjekata koji imaju finansijski gubitak zbog posljedica pandemije virusa korona

Vlada Republike Srpske je, na prijedlog UO Kompenzacionog fonda Republike Srpske, donijela je Uredbu o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona.

Više

ZAKONSKI REGULISATI TRANSAKCIJE POVEZANE S KRIPTOVALUTAMA U BIH

Tržište kriptovaluta i poslovanje njima u Bosni i Hercegovini ne samo da još uvijek nije baš najjasnije, nego banke u našoj zemlji na žele da prime novac koji korisnici kripto mjenjačnica žele da povuku na svoj račun.

Više