Zastava Srbije

AKO GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE IZ INOZEMSTVA ŽELE OSTVARITI SVOJE BIRAČKO PRAVO I GLASATI I NA PREDSTOJEĆIM LOKALNIM IZBORIMA MORAJU PODNIJETI PRIJAVU CENTRALNOJ IZBORNOJ KOMISIJI NAJKASNIJE DO 1. SEPTEMBRA U PONOĆ

Ako građani Bosne i Hercegovine iz inozemstva žele ostvariti svoje biračko pravo i glasati i na predstojećim lokalnim izborima, obavezni su podnijeti prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine najkasnije do 1. septembra u ponoć, javila je Anadolija.

Više

DO KRAJA OVOG ILI POČETKOM NAREDNOG MJESECA MOGLA BI BITI ORGANIZOVANA ONLAJN SJEDNICA VLADA FBIH I REPUBLIKE SRPSKE

Predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić izjavio je u intervjuu Srni da će do kraja ovog ili početkom narednog mjeseca biti organizovana onlajn sjednica Vlada FBiH i Republike Srpske.

Više

INTERVJU MINISTARKE PROSVJETE I KULTURE RS: Imamo organizovan plan za izvođenje nastave na daljinu u slučaju da se pogorša epidemiološka situacija

- Svjesni smo da kod nekih roditelja postoji strah da šalju djecu u školu, zbog rizika od zaraze virusom korona, ali spremni smo da tražimo najbolje rješenje ukoliko bude bojkota nastave.

Više

MUP REPUBLIKE SRPSKE AKTIVIRAO JOŠ PET PRESRETAČA NA PUTEVIMA: Cilj je da se na ovaj način spriječi prekoračenje brzine kretanja vozila u saobraćaju, što je i najčešći uzrok teških saobraćajnih nesreća

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopćilo je da se na putevima nalazi još pet neobilježenih službenih vozila sa ugrađenim radarskim kamerama.

Više

ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA KANTONA SARAJEVO OBEZBIJEDIO SAOPĆAVANJE REZULTATA NA KORONAVIRUS PUTEM VIBER APLIKACIJE

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo obezbijedio je putem svog informacionog sistema saopćavanje rezultata na koronavirus putem Viber aplikacije. Ta opcija se primjenjuje već nekoliko dana.

Više

POVEĆANJE MINIMALNE PLATE U RS I STATISTIKA „KRIVI“ ZA POVEĆANJE PROSJEČNE PLATE U BIH

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u junu je iznosila 955 KM i nominalno je viša za 4,9 posto u odnosu na juni prošle godine, te veća za 0,4 posto u odnosu na decembar lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Više

U AKCIJI DRŽAVNE AGENCIJE ZA ISTRAGE I ZAŠTITU I TUŽILAŠTVA BIH, DVIJE OSOBE UHAPŠENE U VEZI SA KRIJUMČARENJEM VEĆEG BROJA ILEGALNIH MIGRANATA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal R Srbije i policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a R Srbije, realizovali su akciju kodnog naziva „Kajak“, u kojoj su na području Bratunca uhapšene dvije osobe.

Više