Zastava Srbije

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 17. i 18. januara 2023. godine u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Izabrano rukovodstvo Doma i privremena radna tijela

Na Konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, održanoj 17. januara 2023. godine

Više

ZAKON O POREZU NA NEPOKRETNOSTI RS: Razmatra se uvećanje poreza za vlasnike više nepokretnosti

Nadležne institucije u Srpskoj planiraju uvesti veće poreske stope vlasnicima koji imaju više od jedne nekretnine, a ta odluka mogla bi da stupi na snagu iduće godine.

Više

ZAKON O PODRŠCI NEZAPOSLENOM RODITELJU ČETVORO I VIŠE DJECE U RS: Obavještenje za korisnike prava na finansijsku naknadu od 750 KM

Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj (“Sl. glasnik RS” br. 132/2022 - dalje: Zakon) stupio je na snagu 1. januara 2023.godine i svi korisnici koji su u prethodnom periodu ostvarivali pravo na finansijsku pomoć u iznosu od 750 KM dužni su da ispune uslove propisane Zakonom kako bi i dalje ostvarivali ovo pravo.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Nije otežan promet roba nakon ulaska Hrvatske u Šengen

Sektor za carine Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH) ne raspolaže informacijama o otežanim uslovima prekograničnog prometa roba nakon ulaska Hrvatske u šengenski prostor.

Više