Zastava Srbije

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku

Vlada Republike Srpske donijela je, na 46. sjednici, održanoj u Banjoj Luci, Zaključak u vezi sa Informacijom o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.

Više

SAVJET MINISTARA BIH: Utvrđen Prijedlog odluke o ratifikaciji amandmana na Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda

Savjet ministara u tehničkom mandatu utvrdio je Prijedlog sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji Projekta auto-put/brzi put Sarajevo-Beograd-Sarajevo.

Više

ZAKON O POLICIJI I UNUTRAŠNjIM POSLOVIMA: Zakon ne važi za policajce iz RS zaposlene u policijskim agencijama na nivou BiH, zbog čega traže njegovu izmjenu i jednaka prava za penzionisanje

Policijski službenici iz Srpske koji su zaposleni u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, Graničnoj policiji BiH i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH traže od republičkih...

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O ISPITIVANJU PORIJEKLA IMOVINE U RS

Izrada Zakona o ispitivanju porijekla imovine uskoro počinje u Republici Srpskoj, a prvi korak ka tome napravljen je na sjednici Vlade RS kada su ministri dali zeleno svjetlo za početak rada komisije kojoj je taj posao i povjeren.

Više