Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Rukovodstvu Doma naroda dostavljena lista kandidata za sudiju Ustavnog suda FBiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH dostavilo je rukovodstvu Doma naroda Parlamenta FBiH prijedlog kandidata za sudiju Ustavnog sud FBiH. Parlament, podsjetimo, bira jednog nedostajećeg sudiju.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Kriminalizacija klevete guši medijske slobode

Pitanja novinara o uvođenju klevete u krivični zakon i sužavanje prostora za javnu debatu od strane nekih vlada na zapadnom Balkanu ilustruju prijetnje s kojima se susreću novinari širom svijeta, rekla je Amanda Benet, generalna direktorka Američke agencije za globalne medije iz Vašingtona.

Više

AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH: Prosječna cijena stana u BiH u novogradnji u 2022. godini viša za 33,7 posto u odnosu na 2021. godinu

Objavljeni su posljednji podaci o kretanju cijena novoizgrađenih stanova, nekretnina u Bosni i Hercegovini. Dostupni su i podaci o kretanju cijena nekretnina u brojnim evropskim državama.

Više

U 12 EVROPSKIH ZEMALJA NISU PRIZNATE VOZAČKE DOZVOLE IZ BIH

Vozačke dozvole Bosne i Hercegovine nisu priznate u Albaniji, Grčkoj, na Kipru, Malti, Nizozemskoj, Norveškoj, Italiji, Irskoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj i Švicarskoj, informacija je Ministarstva komunikacija i prometa u Vijeću ministara.

Više