Zastava Srbije

VRHOVNI SUD RS: Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca BiH nema pravo na monopol kada su u pitanju autorska prava muzičara i prihode koji se po tom osnovu ubiru

Nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske utvrdio da Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) nema pravo na monopol kada su u pitanju autorska prava muzičara i prihode koji se po tom osnovu ubiru, iz AMUS-a poručuju da presuda u suštini ništa ne mijenja i da vlasnici kafića, restorana, trgovina, teretana i drugih sličnih javnih objekata u kojima se pušta muzika, moraju imati potpisan ugovor sa njima.

Više

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Služba za reviziju javnog sektora RS utvrdila da preduzeća Elektroprivrede Srpske krše Zakon

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske po prvi put je ušla u neka od preduzeća u sklopu "Elektroprivrede" Republike Srpske i potvrdila ono što se u javnosti od ranije znalo, a to je da se u njima uglavnom ne posluje domaćinski i u skladu sa zakonom.

Više

ZAKON O PODSTICAJIMA U PRIVREDI RS: Za podsticaje u privredi za povećanje plata isplaćeno više od 8 miliona KM

Privrednim subjektima u Republici Srpskoj je, u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 52/2019 i 78/2020), tokom 2020. godine isplaćeno ukupno 8.035.997 KM na ime podsticaja za povećanje plata radnika.

Više

INSPEKTORAT RS: Tokom pandemije izrečene kazne u iznosu od 502.000 KM

Zbog nepoštivanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, inspektori su do sada obavili više od 33.600 kontrola u RS-u, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 502.000 KM.

Više

ŠESTI POZIV CHALLENGE FUND-A ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PROJEKATA: Rok za dostavljanje prijedloga projekata 12. februar 2021. godine

U okviru Challenge Fund-a otvoren je Šesti poziv za dostavljanje prijedloga projekata. Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 12. februar 2021. godine do 16:00 časova.

Više