Zastava Srbije

PRIJEDLOZI ZAKONA O DOPRINOSIMA I POREZU NA DOHODAK U FBIH: Porez na dohodak povećava se na 13 posto, ali ga neće plaćati oni s najnižim platama

O posljednjim pisanjima vezanim za nova zakonska rješenja za doprinose i porez na dohodak oglasio se premijer FBiH Fadil Novalić.

Više

NACRT ZAKONA O PČELARSTVU BRČKO DISTRIKTA BIH: Pčelari u distriktu Brčko neće biti u obavezi da se registruju kao poljoprivredni proizvođači

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić izjavio je da se zakonom o pčelarstvu distrikta rješava niz pitanja koja do sada nisu bila regulisana i da njegovo donošenje neće ugroziti rad pčelara, pa ni onih koji imaju do 30 košnica.

Više

DEKLARACIJA O USTAVNIM PRINCIPIMA RS: Deklaracijom predviđena priprema novog Ustava

Deklaracijom o ustavnim principima, koja bi trebalo da bude razmatrana na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, previđeno je da Vlada da, u saradnji s predsjednikom Republike, pripremi tekst Ustava Republike Srpske kojim će se potvrditi sve nadležnosti Srpske, osim onih koje po Ustavu BiH pripadaju BiH.

Više

FBIH: U porastu naplata poreza i doprinosa

Ukupan nivo mjesečnog ostvarenja prihoda u septembru 2021. godine, po osnovu direktnih i indirektnih poreza, te socijalnih doprinosa u Federaciji BiH iznosio je 700,6 miliona KM, što je za 15,1 posto više u odnosu na septembar 2020. godine.

Više